18 -ste Urodziny

                                                                                   PROPOZYCJA 18 – STKA NA ROK 2021r.
                                                                                              ( 70 zł od os przy min 40 os.)

          Savoir- Vivre Usługi Gastronomiczno Cateringowe Ariel  Catering   pragnie zaproponować swoje usługi do zorganizowania uroczystej kolacji z okazji 18-stki organizowanej u Pastwa w domu lub w we wskazanym obiekcie wraz z profesjonalną obsługą kucharsko- kelnerską


                                                                                                                  Menu                    
I Danie gorące (do wyboru jedno danie, podawane talerzowo)
- kotlet gordon- blue
- kotlet schabowy
- kotlet drobiowy
- de- volaille z masłem i koperkiem
- roladka drobiowa z serem i pieczarkami
- szaszłyk mięsno warzywny
- pieczony stek z kurczaka
- roladki drobiowe opasane boczkiem w sosie kurkowym
- kurczka alla gyros
- schab w sosie myśliwskim
- karczek po cygańsku

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- ziemniaki
- frytki
- ziemniaki opiekane w mundurku
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- surówka z marchewki z brzoskwinią
- surówka z kapusty białej
- surówka z buraczków z ogórkiem
- mizeria
- kapusta zasmażana
- surówka z ćwikła
- surówka z pomidorów
- sałata grecka
- surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem vinegret

*Tort
- tort , dekorowana bryła okrągła, piętrowa lub parterowa do wyboru jeden rodzaj (serwowany talerzowo)
- czekoladowy
- orzechowy
- owocowy
- rafaello
- chałwa nowość !
- capuccino
- tiramisu

Zimne zakąski (do wyboru trzy gatunki zakąsek, jeden rodzaj sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo)
- rolada ze schabu ze śliwką kalifornijską
- schab po krakowsku z musem w auszpiku nowość !
- polędwiczki drobiowe w cieście
- mini tortille z szynką lub łososiem nowość !
- tartinki z salami lub łososiem nowość !
- wędliny różnorodne (szynka gotowana, polędwica sopocka, kabanos, )
- wędliny regionalne ( pasztet pieczony, boczek parzony, szynka wiejska, kiełbasa swojska)
- ryba w sosie greckim
- pstrąg wędzony nowość !
- łososś w cieście francuskim nowość !
- śledź po japońsku
- śledź po węgiersku nowość !
- galaretki drobiowe
- mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą
- sałatki jarzynowa
- sałatka porowa
- sałatka z selera z kurczakiem
- sałatka ryżowa z kurczakiem,
- sałatka ryżowa z tuńczykiem
- sałatka makaronowa z szynką
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem nowość !
- sałatka norweska z łososiem wędzonym nowość !
- sałatka grecka nowość !


Dodatki (jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów)
- pieczywo różnorodne
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy
- sos żurawinowy

II Danie gorące , do wyboru jedno danie ( podawane talerzowo)
- barszcz czerwony na zakwasie z pieczonego buraka
- żurek
- kwaśnica po góralsku
- pulpeciki wieprzowo-cielęce w sosie koperkowym
- zupa gulaszowa
- strogonov
- bigos

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa)
- kapuśniaczek
- pasztecik
- krokiet mięsny
- krokiet z serem i pieczarkami
- jajko , kiełbasa wiejska
- wędzone żeberko
- pieczywo różnorodne

*Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- sok 100%
- woda mineralna but.
- woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty
- pepsi but.
- mirynda but.
- 7-up but.
- kawa -capuccino
- herbata

*Ciasto do wyboru cztery rodzaje, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
- sernik
- sero- mak
- szarlotka
- owocowe z galaretką
- delicja
- orzechowiec
- tofik
- pijak
- makowiec
- królewskie

*Kruche ciasteczka do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń)
- babeczki
- rurki z kremem
- kruche z budyniem

* Owoce do wyboru trzy gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń)
- winogrona
- mandarynki
- pomarańcze
- banany
- kiwi
- brzoskwinie
- nektaryn
Legenda:  - * ( nie jest ujęte w kalkulacji cenowej ) 

Dodatkowo proponujemy !!!
- Obrusy serwetki , akcent dekoracyjny stołów 5 zł/os.
- Pełną zastawę stołową 10 zł/os.
- Stoły 20 zł /os.
- Krzesła 10 zł/os.
- Tort (serwowany z wózka, krojony przez szefa kuchni na sali podany z racami świetlnymi ) koszt 10 zł/os.
- Ciasto na stoły i kruche ciasteczka 5 zł/os.
- Owoce 5 zł/os.
- Napoje zimne i gorące 10 zł/os.
- Prosie (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach koszt 30 zł./os.
- Udziec (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach koszt 20 zł/os.
 - Stół regionalny domowe wyroby garmażeryjne (serwowane na stole szwedzkim typu paśnik), forma samoobsługi) 30 zł/os. ( możliwość rozbudowania o wyroby garmażeryjne gorące typu golonka, pierogi, kwaśnica według cenika )
- Bar alkoholowy ( obsługa barmańska ) 40 zł./os. ( alkohol w kwestii organizatorów)
- Bar lodowy, lody serwowane z witryny chłodniczej ( obsługa kelnerska ) 20 zł./os.
- Słodki stół desery serwowane z witryny chłodniczej, słodycze, sałatki owocowe ( forma samoobsługi ) 20zł./os.
- Dmuchany plac zabaw ze zjeźdzalnią .1200 zł/ 24 godziny. Nowość !                                     

        Jeżeli uważasz że nie potrzebujesz obsługi i chcesz zamówić sam wynos koszt powyższego menu w kwocie 50 zł od os.                                                                                                                                                    ZAOSZCZĘDZASZ   20 zł !!!                                                                                       
                                                                ZADZWOŃ JUŻ DZIŚ I SPRAWDŹ DOSTĘPNOŚĆ TERMINU !!!              
  Zawsze dostosujemy się do państwa potrzeb. Zapewniamy doskonałą kuchnie, profesjonalną obsługę, Wszystkie dania przygotowujemy świeżo na miejscu ,całe jedzenie po bankiecie zostawiamy Państwu.
                                                          Jeżeli nasza propozycja zainteresowała Państwa prosimy o kontakt telefoniczny  576-555-803   w celu umówienia spotkania  dotyczącego: pełnej prezentacji ,spisania umowy, ustalenia menu na które przyjedziemy do państwa na miejsce dzięki czemu zaoszczędzą Państwo czas.
                                                             
                                                                                                                                                                                             Pozdrawiam  Ariel Szczesiak