Chrzest

                                                             PROPOZYCJA MENU CHRZTU NA ROK 2021r.
                                                                     ( 100 zł. od osoby przy min 30 os.)  
     Savoir - Vivre Usługi Gastronomiczno Cateringowe Ariel Catering pragnie zaproponować swoje usługi do zorganizowania uroczystego obiadu z okazji Chrztu organizowanego u Pastwa w domu lub wskazanym miejscu wraz z profesjonalna obsługą kucharsko - kelnerską.                                                              
                                                                                 Przykładowe menu
                    
 Zupy: do wyboru jeden rodzaj zupy (podawana z wazy)
- rosół z kury
- zupa grzybowa
- zupa gulaszowa
- zupa rybna
- krem brokułowy
- krem grzybowy
- cebulowa 

Dodatki:  (do wyboru jeden rodzaj dodatków)
- domowy makaron, jarzyny, wkładka mięsna - groszek ptysiowy
- grzanki ziołowe serem żółtym
- kluseczki mączno jajeczne 
  Danie główne ( do wyboru cztery gatunki mięs, podawane półmiskowo )
- kotlet schabowy
- gordon blue
- polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- golonka wieprzowa
- de-volaille
- roladki drobiowe ze szpinakiem opasane boczkiem w sosie kurkowym nowość !
- karkówka po cygańsku
- kurczak KFC
- łosoś norweski nowość !

Dodatki: (do wyboru jeden rodzaj dodatków, trzy rodzaje surówek)
- młode ziemniaki ( z masłem i świeżym  koperkiem)
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- kluski śląskie
- kluski spatzlle
- surówki z kapusty białej
- surówka z kapusty czerwonej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z marchwi
- surówka z selera
- surówka z buraczków z ogórkiem
- mizeria
- ćwikła
- młoda kapusta na gorąco  

 *Tort:
- tort , dowolnie dekorowana bryła okrągła, piętrowa lub parterowa do wyboru jeden rodzaj (serwowany talerzowo)
- czekoladowy
- orzechowy
- owocowy
- rafaello
- chałwa
- capuccino
- tiramisu
Zimne zakąski :(do wyboru cztery gatunki zakąsek, dwa rodzaje sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo)
- mini tortille z serem i szynką szwardzwaldzką nowość !
- łososś w cieście francuskim nowość !
- nuggetsy z kurczaka 
- rolada ze schabu ze śliwką kalifornijską
- schab po krakowsku z musem w auszpiku
- szynka gotowana z farszem w galarecie
- wędliny różnorodne  (szynka gotowana, polędwica sopocka, kabanos, )
- wędliny regionalne ( pasztet pieczony, boczek parzony, szynka wiejska, kiełbasa swojska)
- ryba w sosie greckim
- pstrąg wędzony
- śledź po japońsku
- śledź po węgiersku
- galaretki drobiowe

  Sałatki:
- mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą
- sałatka z selera nać z kurczakiem, kukurydzą i żurawiną nowość!
- sałatka tortollini z serem, szynką, ogórkiem , ananasem nowość !
- sałatka z paluszków krabowych z jajkiem ,ogórkiem nowość !
- sałatki jarzynowa
- sałatka porowa
- sałatka z selera z kurczakiem
- sałatka ryżowa z kurczakiem,
- sałatka ryżowa z tuńczykiem
- sałatka makaronowa z szynką
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
- sałatka norweska z łososiem wędzonym - sałatka grecka

Dodatki: ( jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów )
- domowy chleb z łopaty
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy
- sos żurawinowy

I Danie gorące: (do wyboru jedno danie ( podawane talerzowo)
- barszcz na zakwasie z pieczonego buraka
- żurek staropolski
- strogonov
- pulpeciki wieprzowo-cielęce w sosie koperkowym
- zupa gulaszowa
- kwaśnica po góralsku 
Dodatki:  (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa)
- krokiet z serem i pieczarkami
- jajko , kiełbasa wiejska
- kapuśniaczek
- pasztecik
- wędzone żeberko
- pieczywo różnorodne

*Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- sok 100%
- woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty
- coca-cola
- fanta
- sprite
- kawa
- herbata

*Ciasto do wyboru cztery rodzaje
, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
- sernik
- sero- mak
- szarlotka
- owocowe z galaretką
- delicja
- orzechowiec
- tofik
- pijak
- makowiec
- królewskie        
*Kruche ciasteczka do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń)
- babeczki
- rurki z kremem
* Owoce do wyboru cztery gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń)
- arbuzy
- winogrona
- mandarynki
- pomarańcze
- banany
- kiwi
- brzoskwinie
- nektarynki
 
Legenda:  - * ( nie jest ujęte w kalkulacji cenowej ) 

Dodatkowo proponujemy !!!
- Obrusy serwetki , akcent dekoracyjny stołów 5 zł/os.
- Pełną zastawę stołową 10 zł/os.
- Stoły 20 zł /os.

- Krzesła 10 zł/os.
- Tort (serwowany z wózka, krojony przez szefa kuchni na sali podany z racami świetlnymi ) koszt 10 zł/os.
- Ciasto na stoły i kruche ciasteczka 5 zł/os.
- Owoce 5 zł/os.
- Napoje zimne i gorące 10 zł/os.
- Prosie (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach koszt 30 zł./os.
- Udziec (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach koszt 20 zł/os.

 - Stół regionalny domowe wyroby garmażeryjne (serwowane na stole szwedzkim typu paśnik), forma samoobsługi) 30 zł/os. ( możliwość rozbudowania o wyroby garmażeryjne gorące typu golonka, pierogi, kwaśnica według cenika  )
- Bar alkoholowy ( obsługa barmańska ) 40 zł./os. ( alkohol w kwestii organizatorów)
- Bar lodowy, lody serwowane z witryny chłodniczej ( obsługa kelnerska ) 20 zł./os.
- Słodki stół desery serwowane z witryny chłodniczej, słodycze, sałatki owocowe ( forma samoobsługi ) 20zł./os.

- Dmuchany plac zabaw ze zjeźdzalnią .1200 zł/ 24 godziny. Nowoś
ć !                                     

         Jeżeli uważasz że nie potrzebujesz obsługi i chcesz zamówić sam wynos koszt powyższego menu w kwocie  80 zł od os.                                                                             ZAOSZCZĘDZASZ   20 zł !!!                                                                                       
                                          ZADZWOŃ JUŻ DZIŚ I SPRAWDŹ DOSTĘPNOŚĆ TERMINU !!!                                                                                                             
      
          Zawsze dostosujemy się do państwa potrzeb. Zapewniamy doskonałą kuchnie, profesjonalną obsługę, Wszystkie dania przygotowujemy świeżo,całe jedzenie po bankiecie zostawiamy Państwu.                                                     
    Jeżeli macie pytania odnośnie naszej oferty prosimy o kontakt telefoniczny 576-555-803  w celu umówienia spotkania dotyczącego: pełnej prezentacji, ustalenia menu,kalkulacji cenowej,spisania umowy na które przyjedziemy pod wskazany adres dzięki czemu zaoszczędzą Państwo czas .                                                                                                                                         
                                                                                                                                         Pozdrawiam Ariel Szczesiak