Pierwsza Komunia Św.

                                                                           
                                                            PROPOZYCJA MENU KOMUNII NA ROK 2021r.
                                                                     ( 130 zł. od osoby przy min 30 os.)  
    Savoir - Vivre Usługi Gastronomiczno Cateringowe Ariel Catering pragnie zaproponować swoje usługi do zorganizowania uroczystego obiadu z okazji Chrztu organizowanego u Pastwa w domu lub wskazanym miejscu wraz z profesjonalna obsługą kucharsko - kelnerską.                                                             
                                                                                Przykładowe menu
   

  Zupy ,do wyboru jeden rodzaj zupy (podawana z wazy)
- rosół z kury
- zupa grzybowowa - zupa serowa
- krem brokułowy
- krem grzybowy - krem pomidorowy
- cebulowa
Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków)
- domowy makaron, jarzyny, wkładka mięsna
- groszek ptysiowy
- grzanki ziołowe serem żółtym
- kluseczki mączno jajeczne  

    Danie główne  (do wyboru trzy gatunki mięs, podawane półmiskowo)
- kotlet schabowy - gordon blue nowość ! - roladki drobiowe ze szpinakiem opasane boczkiem
- polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym nowość !
- golonka z kością w piwie z warzywami
- de-volaille
- pieczeń wieprzowa w sosie pieczeniowym
- udko z kurczaka - łosoś norweski nowość !
- pstrąg soute nowość !

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, trzy rodzaje surówek)
- ziemniaki z wody ( podane z koperkiem)
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- surówki z kapusty białej
- surówka z kapusty czerwonej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z marchwi
- surówka z selera -
-surówka z buraczków z ogórkiem nowość !
- mizeria - ćwikła - kapusta zasmażana  
*Tort
- tort , dekorowana bryła okrągła, piętrowa lub parterowa do wyboru jeden rodzaj (serwowany talerzowo)
- czekoladowy
- orzechowy
- owocowy
- rafaello - chałwa nowość !  - cappuccino  - tiramisu


Zimne zakąski (do wyboru cztery gatunki zakąsek, dwa rodzaje sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo)
- schab po krakowsku z musem w auszpiku nowość ! - nuggetsy z kurczaka nowość ! - mini tortile z szynką szwajcarską lub łososiem nowość ! - polędwiczki drobiowe w cieście - tartinki z salami lub łososiem wędzonym nowość !
- stripsy z kurczaka nowość !
- łosoś w cieście francuskim nowość !
- mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą
- sałatki jarzynowa  -sałatka ryżowa z kurczakiem,
- sałatka ryżowa z tuńczykiem
- sałatka makaronowa z szynką - sałatka sewastopolska
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem nowość !
- sałatka norweska z łososiem wędzonym nowość !
- sałatka grecka nowość !

Dodatki (jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów)
- pieczywo różnorodne
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy - sos żurawinowy
I Danie gorące (do wyboru jedno danie, podawane talerzowo)
 - ser panierowany
- kurczak KFC
 - szaszłyk mięsno warzywny
 - kurczak a lla gyros - stek z kurczaka w złocistej marynacie - polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym - roladki drobiowe ze szpinakiem opasane boczkiem w sosie kurkowym


            Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- frytki
- ryż kolorowy
- ziemniaki opiekane
- talarki ziemniaczane - kluski spatzlle - surówka z kapusty białej z koperkiem i rzodkiewką - surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem vinegret
- marchewka z brzoskwinia - mizeria - sałatka z pomidorów

- Deser (do wyboru jeden deser)
- lody z owocami i bitą śmietaną
- sałatka owocowa z bitą śmietaną - galaretka z owocowa z bitą śmietaną


*Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- sok 100%
- woda mineralna but. - woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty
- pepsi but.
- mirynda but.
- 7-up but.
- kawa -capuccino
- herbata              


  *Ciasto do wyboru cztery rodzaje, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
- sernik
- sero- mak
- szarlotka
 - owocowe z galaretką
- delicja
 - orzechowiec
- tofik
 - pijak
- makowiec
 - królewskie
     
*Kruche ciasteczka do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń)
- babeczki -
 rurki z kremem
- kruche z budyniem

* Owoce do wyboru trzy gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń)
- arbuzy
- winogrona
- mandarynki
- pomarańcze
- banany
- kiwi
- brzoskwinie
- nektarynki

Legenda:  - * ( nie jest ujęte w kalkulacji cenowej ) 

Dodatkowo proponujemy !!!
- Obrusy serwetki , akcent dekoracyjny stołów 5 zł/os.
- Pełną zastawę stołową 10 zł/os.
- Stoły 20 zł /os.
- Krzesła 10 zł/os.
- Tort (serwowany z wózka, krojony przez szefa kuchni na sali podany z racami świetlnymi ) koszt 10 zł/os.
- Ciasto na stoły i kruche ciasteczka 5 zł/os.
- Owoce 5 zł/os.
- Napoje zimne i gorące 10 zł/os.
- Prosie (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach koszt 30 zł./os.
- Udziec (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach koszt 20 zł/os.
 - Stół regionalny domowe wyroby garmażeryjne (serwowane na stole szwedzkim typu paśnik), forma samoobsługi) 30 zł/os. ( możliwość rozbudowania o wyroby garmażeryjne gorące typu golonka, pierogi, kwaśnica według cenika )
- Bar alkoholowy ( obsługa barmańska ) 40 zł./os. ( alkohol w kwestii organizatorów)
- Bar lodowy, lody serwowane z witryny chłodniczej ( obsługa kelnerska ) 20 zł./os.
- Słodki stół desery serwowane z witryny chłodniczej, słodycze, sałatki owocowe ( forma samoobsługi ) 20zł./os.
- Dmuchany plac zabaw ze zjeźdzalnią .1200 zł/ 24 godziny. Nowość !                                     

        Jeżeli uważasz że nie potrzebujesz obsługi i chcesz zamówić sam wynos koszt powyższego menu w kwocie 100 zł od os.                                                                                                                                             ZAOSZCZĘDZASZ   30 zł !!!                                                                                       
                                                                   ZADZWOŃ JUŻ DZIŚ I SPRAWDŹ DOSTĘPNOŚĆ TERMINU !!!    
               Zawsze dostosujemy się do państwa potrzeb. Zapewniamy doskonałą kuchnie, profesjonalną obsługę, Wszystkie dania przygotowujemy świeżo na miejscu ,całe jedzenie po bankiecie zostawiamy Państwu.                                                    
                  Jeżeli nasza propozycja zainteresowała Państwa prosimy o kontakt telefoniczny 576-555-803   w celu umówienia spotkania, dotyczącego: pełnej prezentacji ,spisania umowy, ustalenia menu na które przyjedziemy do państwa na miejsce dzięki czemu zaoszczędzą Państwo czas.                                                                                                                                                                       Pozdrawiamy Ariel Szczesiak