Prymicje

  PROPOZYCJA MENU PRYMICYJNEGO NA ROK 2020r.                                    
                                                        ( Prymicje 100 zł od os przy min 250 os.)                 
  Firma Cateringowa Savoire- Vivre pragnie zaproponować swoje usługi do zorganizowania uroczystego bankietu z okazji Prymicji  u Państwa   w wskazanym miejscu wraz z profesjonalna obsługą kucharsko- kelnerską .
Jednym z sekretów wyjątkowego smaku naszych potraw jest przygotowywanie ich na miejscu uroczystości, z regionalnych produktów.             Poniżej przykładamy propozycje menu ,do oferty jest możliwe wniesienia zmian oraz zaproponowania własnych kompozycji

                                                                                  Prymicje                  
      Powitanie
*- chleb prymicjanta

    Obiad

  Zupy ,do wyboru jeden rodzaj zupy (podawana z wazy)
- rosół z kury
- zupa grzybowa
- zupa gulaszowa
- zupa rybna
- krem brokułowy
- krem grzybowy
- cebulowa
Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków)
- domowy makaron, jarzyny, wkładka mięsna
- groszek ptysiowy
- grzanki ziołowe serem żółtym
- kluseczki mączno jajeczne  
Danie główne (do wyboru cztery gatunki mięs, podawane półmiskowo)
- kotlet schabowy z kością lub bez
- roladka drobiowa z serem i szynką nowość !
- polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- kotlet drobiowy
- golonka na kapuście nowość!
- żeberko na kapuście nowość !
- de-volaille
- pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
- zrazy wołowe nowość !
- łosoś norweski

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, trzy rodzaje surówek)
- ziemniaki z wody ( podane z koperkiem)
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- surówki z kapusty białej
- surówka z kapusty czerwonej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z marchwi
- surówka z selera
- surówka z buraczków z ogórkiem nowość !
- mizeria
- ćwikła
- kapusta zasmażana  

*Tort
- tort prymicyjny , dekorowana bryła prostokątna lub okrągła, piętrowa lub parterowa do wyboru jeden rodzaj (serwowany talerzowo)
- czekoladowy
- orzechowy
- owocowy
- rafaello
- chałwa nowość !
- capuccino
- tiramisu

Zimne zakąski (do wyboru cztery gatunki zakąsek, dwa rodzaje sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo)
- rolada ze schabu ze śliwką kalifornijską
- schab po krakowsku z musem w auszpiku
- polędwiczki drobiowe w cieście
- mini tortille z serem i szynką szwardzwaldzką nowość!
- wędliny różnorodne (szynka gotowana, polędwica sopocka, kabanos, )
- ryba w sosie greckim
- pstrąg wędzony nowość !
- łosoś w cieście francuskim nowość !
- śledź po japońsku
- śledź po meksykańsku
- galaretki drobiowe
- mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą
- sałatka z selera z kurczakiem i żurawiną
- sałatki jarzynowa
- sałatka porowa
- sałatka z selera z kurczakiem
- sałatka ryżowa z kurczakiem,
- sałatka ryżowa z tuńczykiem
- sałatka makaronowa z szynką
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
- sałatka norweska z łososiem wędzonym
- sałatka grecka
Dodatki (jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów)
- pieczywo różnorodne
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy
- sos żurawinowy

I Danie gorące (do wyboru jedno danie, podawane talerzowo)
- pieczony stek z kurczaka
- gołąbki w sosie pomidorowym lub grzybowym
- szaszłyk mięsno warzywny
- pierogi z kapustą i grzybami
- roladka drobiowa ze szpinakiem  w sosie kurkowym nowość !


Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- wiejskie ziemniaki z cebulką nowość!
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- ziemniaki opiekane
- talarki ziemniaczane
- surówka z pomidorów
- sałata lodowa ze śmietaną
- surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem vinegret
            
II Danie gorące , do wyboru jedno danie ( podawane talerzowo)
- barszcz czerwony
- polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowym
- zupa gulaszowa
- strogonof

Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa)
- kapuśniaczek
- pasztecik
- krokiet mięsny
- krokiet z serem i pieczarkami nowość !
- pieczywo różnorodne

Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- napoje owocowe
- woda mineralna but.
- woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty
- pepsi but.
- mirynda but.
- 7-up but.
- kawa -capuccino
- herbata

*Ciasto do wyboru cztery rodzaje
, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
- sero- mak
- szarlotka
- owocowe z galaretką
- delicja
- orzechowiec
- tofik
- pijak
- makowiec
- królewskie
*Kruche ciasteczka do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń)
- babeczki
- rurki z kremem
- kruche z budyniem
  Owoce do wyboru trzy gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń)
- arbuzy
- winogrona
- mandarynki
- pomarańcze
- banany
- kiwi
- brzoskwinie
- nektarynki
Legenda : *- nie jest ujęte w kalkulacji cenowej dodatkowo proponujemy !!!

- Chleb prymicyjny 50 zł 1 szt.
- Tort prymicyjny (serwowany z wózka, krojony przez szefa kuchni na sali podany z racami świetlnymi ( w oprawie świetlnej z podkładem muzycznym np. melodia z krainy lodu, w kwestii zespołu ) ) koszt 4 zł/os.. , mgle suchego lodu 5,50 zł/os.
- Ciasto, babeczki, rurki 6 zł/os
- Prosie (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach z podkładem muzycznym np. melodia Janosika ) koszt 20 zł./os.
- Udziec (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach ( z podkładem muzycznym np. melodia Janosika w kwestii zespołu ) koszt 12 zł/os.
- Stół regionalny domowe wyroby garmażeryjne (serwowane na stole szwedzkim typu paśnik), forma samoobsługi) 15 zł/os. ( możliwość rozbudowania
- Bar lodowy, lody serwowane z witryny chłodniczej ( obsługa kelnerska ) 10 zł./os.
- Słodki stół desery serwowane z witryny chłodniczej, słodycze, sałatki owocowe ( forma samoobsługi ) 10zł./os.
- Stanowisko z kawą z ekspresu , czekoladą na gorąco( forma samoobsługi ) 6 zł/os..
- Animacje dla dzieci ,pełna opieka nad dzieci połączona z zabawą .1000 zł/ 4 godziny.    
  Zawsze dostosujemy się do państwa potrzeb. Zapewniamy doskonałą kuchnie, profesjonalną obsługę, Wszystkie dania przygotowujemy świeżo na miejscu ,całe jedzenie po bankiecie zostawiamy Państwu.  Jeżeli nasza propozycja zainteresowała Państwa prosimy o kontakt telefoniczny  576-555-803 w celu umówienia spotkania, dotyczącego: pełnej prezentacji ,spisania umowy, ustalenia menu na które przyjedziemy do państwa na miejsce dzięki czemu zaoszczędzą Państwo czas.   Pozdrawiam  Ariel Szczesiak