Wesele z poprawinami

                                     PROPOZYCJA MENU WESELNEGO Z PORAWINAMI NA ROK 2020r.                                                       
                                                  ( wesele z poprawinami 170 zł od os przy min 130 os.)                               
  Firma Cateringowa Savoire- Vivre pragnie zaproponować swoje usługi do zorganizowania uroczystego bankietu z okazji Wesela z poprawinami u Państwa we wskazanym miejscu wraz z profesjonalną obsługą kucharsko- kelnerską .          
              Jednym z sekretów wyjątkowego smaku naszych potraw jest przygotowywanie ich na miejscu uroczystości, począwszy od surowca do gotowych potraw.                    
  Poniżej przykładamy propozycje menu ,do oferty jest możliwe wniesienie zmian oraz zaproponowanie własnych kompozycji.

                                                                           Menu   Weselne           
  Powitanie *- chleb weselny Aperitif *- szampan 
Zupy ,do wyboru jeden rodzaj zupy (podawana z wazy)
- rosół z kury
- zupa grzybowa
- zupa gulaszowa
- zupa rybna
- krem brokułowy
- krem grzybowy
- cebulowa

Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków)
- domowy makaron, jarzyny, wkładka mięsna
- groszek ptysiowy
- grzanki ziołowe serem żółtym
- kluseczki mączno jajeczne   
  Danie główne (do wyboru cztery gatunki mięs, podawane półmiskowo)
- kotlet schabowy z kością lub bez
- roladka drobiowa z serem i szynką nowość !
- polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
- kotlet drobiowy - golonka na kapuście nowość!
- żeberko na kapuście nowość !
- de-volaille - pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
- zrazy wołowe nowość ! - łosoś norweski
Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, trzy rodzaje surówek)
- ziemniaki z wody ( podane z koperkiem)
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- surówki z kapusty białej
- surówka z kapusty czerwonej
- surówka z kapusty kiszonej
- surówka z marchwi
- surówka z selera - surówka z buraczków z ogórkiem nowość ! - mizeria - ćwikła - kapusta zasmażana  

  *Tort
- tort weselny, dekorowana bryła prostokątna lub okrągła, piętrowa lub parterowa do wyboru jeden rodzaj (serwowany talerzowo)
- czekoladowy
- orzechowy
- owocowy
- rafaello
- chałwa nowość !
- capuccino
- tiramisu
Zimne zakąski (do wyboru cztery gatunki zakąsek, dwa rodzaje sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo)
- rolada ze schabu ze śliwką kalifornijską
- schab po krakowsku z musem w auszpiku
- polędwiczki drobiowe w cieście
- mini tortille z serem i szynką szwardzwaldzką nowość!
- wędliny różnorodne (szynka gotowana, polędwica sopocka, kabanos, )
- ryba w sosie greckim - pstrąg wędzony nowość !
- łosoś w cieście francuskim nowość !
- śledź po japońsku
- śledź po meksykańsku
- galaretki drobiowe
- mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą
- sałatka z selera z kurczakiem i żurawiną
- sałatki jarzynowa
- sałatka porowa
- sałatka z selera z kurczakiem
- sałatka ryżowa z kurczakiem
- sałatka ryżowa z tuńczykiem
- sałatka makaronowa z szynką
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
- sałatka norweska z łososiem wędzonym
- sałatka grecka
Dodatki (jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów) - pieczywo różnorodne
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy
- sos żurawinowy
I Danie gorące (do wyboru jedno danie ,podawane talerzowo)
- schab w sosie myśliwskim
- pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
- klosiki wieprzowo - cielęce w sosie koperkowym
- roladka drobiowa ze szpinakiem w sosie kurkowym
  Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- kapusta zasmażana
- buraczki zasmażane
- kapusta pekińska marchewką i majonezem
- mizeria
- ćwikła  
Deser (do wyboru jeden deser)
- lody z owocami i bitą śmietaną -
sałatka owocowa  
- panna cotta z truskawkami nowość !           
II Danie gorące (do wyboru jedno danie, podawane talerzowo)
- pieczony stek z kurczaka
- gołąbki w sosie pomidorowym lub grzybowym
- szaszłyk mięsno warzywny - pierogi z kapustą i grzybami
- roladka ze szpinakiem w sosie kurkowym nowość !
  Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- wiejskie ziemniaki z cebulką nowość!
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kasza gryczana
- pęczak
- ziemniaki opiekane
- talarki ziemniaczane
- surówka z pomidorów
- sałata lodowa ze śmietaną
- surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i sosem vinegret          
  III Danie gorące , do wyboru jedno danie ( podawane talerzowo)
- barszcz czerwony
- polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowym
- zupa gulaszowa
- strogonof 
Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa)
- kapuśniaczek
- pasztecik
- krokiet mięsny
- krokiet z serem i pieczarkami nowość !
- pieczywo różnorodne              

  Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- napoje owocowe
- woda mineralna - woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty - pepsi
- mirynda
- 7-up
- kawa -capuccino
- herbata

*Ciasto do wyboru cztery rodzaje, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
- sero- mak - szarlotka - owocowe z galaretką - delicja - orzechowiec - tofik - pijak - makowiec - królewskie   *Kruche ciasteczka do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń) - babeczki - rurki z kremem - kruche z budyniem     Owoce do wyboru trzy gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń) - arbuzy
- winogrona
- mandarynki
- banany
- kiwi
- brzoskwinie
-nektarynki                                                            Poprawiny                      
I Danie gorące (do wyboru jedno danie , podawane talerzowo)
- żurek staropolski
- kwaśnica po góralsku    
Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa)
- jajko , kiełbasa wiejska
- wędzone żeberko
- pieczywo różnorodne

II Danie gorące (do wyboru jedno danie, podawane talerzowo)
- pieczeń z karkówki w sosie własnym
- placki ziemniaczane po węgiersku
- kotlet gordon-blue
- schab w sosie śliwkowym - pulpeciki wieprzowe w sosie pomidorowym  
Dodatki (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj surówek)
- kluski śląskie
- kluski spatzlle
- ryż kolorowy
- kasza wiejska
- kapusta zasmażana
- buraczki zasmażane
- kapusta pekińska marchewką i majonezem
- mizeria
- ćwikła



    Zimne zakąski (do wyboru cztery gatunki zakąsek, dwa rodzaje sałatek, dwa rodzaje sosów podawane półmiskowo) - rolada ze schabu ze śliwką kalifornijską - schab po krakowsku z musem w auszpiku - polędwiczki drobiowe w cieście
- mini tortille z serem i szynką szwardzwaldzką nowość!
- wędliny różnorodne (szynka gotowana, polędwica sopocka, kabanos, ) - ryba w sosie greckim - pstrąg wędzony nowość ! - łosoś w cieście francuskim nowość ! - śledź po japońsku - śledź po meksykańsku - galaretki drobiowe - mozarella w pomidorach z ziołami i oliwą - sałatka z selera z kurczakiem i żurawiną
- sałatki jarzynowa
- sałatka porowa - sałatka z selera z kurczakiem - sałatka ryżowa z kurczakiem, - sałatka ryżowa z tuńczykiem - sałatka makaronowa z szynką - sałatka cezar z grillowanym kurczakiem - sałatka norweska z łososiem wędzonym - sałatka grecka Dodatki (jeden rodzaj pieczywa, dwa gatunki sosów) - pieczywo różnorodne
- sos chrzanowy
- sos czosnkowy - sos żurawinowy             III Danie gorące , do wyboru jedno danie ( podawane talerzowo) - barszcz czerwony - polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowym
- zupa gulaszowa
- strogonof
  Dodatki  (do wyboru jeden rodzaj dodatków, jeden rodzaj pieczywa) - kapuśniaczek - pasztecik - krokiet mięsny - krokiet z serem i pieczarkami nowość ! - pieczywo różnorodne   Napoje zimne i gorące (napoje zimne i gorące serwowane na stołach , podawane bez ograniczeń)
- napoje owocowe
- woda mineralna - woda mineralizowana z plasterkami cytryny i liściem mięty - pepsi
- mirynda
- 7-up
- kawa -capuccino
- herbata

*Ciasto do wyboru cztery rodzaje, serwowane na stołach, ( podawane bez ograniczeń)
- sero
- mak
- szarlotka
- owocowe z galaretką
- delicja - orzechowiec
- tofik
- pijak
- makowiec
- królewskie
  *Kruche ciasteczka do wyboru dwa rodzaje , serwowane na stołach (podawane bez ograniczeń)
- babeczki
- rurki z kremem
- kruche z budyniem    
Owoce do wyboru trzy gatunki , serwowane na stołach ( podawane bez ograniczeń)
- arbuzy
- winogrona
- mandarynki
- banany
- kiwi
- brzoskwinie -nektarynki      
Legenda : *- nie jest ujęte w kalkulacji cenowej 
Dodatkowo proponujemy:
- Chleb weselny 50 zł 1 szt.
- Szampan 2 zł./os
- Tort (serwowany z wózka, krojony przez szefa kuchni na sali podany z racami świetlnymi ( w oprawie świetlnej z podkładem muzycznym np. melodia z krainy lodu, w kwestii zespołu ) ) koszt 4 zł/os.. , mgle suchego lodu 5,50 zł/os.
- Ciasto, babeczki, rurki 6 zł/os
- Prosie (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach z podkładem muzycznym np. melodia Janosika ) koszt 20 zł./os.
- Udziec (serwowane z wózka, krojony przez szefa kuchni na oczach gości podany przy płonących pochodniach ( z podkładem muzycznym np. melodia Janosika w kwestii zespołu ) koszt 12 zł/os.
- Stół regionalny domowe wyroby garmażeryjne (serwowane na stole szwedzkim typu paśnik), forma samoobsługi) 15 zł/os. ( możliwość rozbudowania
- Bar alkoholowy , roll bar z piwem , drinki ( obsługa barmańska ) 10 zł./os.( alkohol w kwestii organizatorów)
- Bar lodowy, lody serwowane z witryny chłodniczej ( obsługa kelnerska ) 10 zł./os. - Słodki stół desery serwowane z witryny chłodniczej, słodycze, sałatki owocowe ( forma samoobsługi ) 10zł./os.
- Stanowisko z kawą z ekspresu , czekoladą na gorąco( forma samoobsługi ) 6 zł/os..
- Animacje dla dzieci ,pełna opieka nad dzieci połączona z zabawą .1000 zł/ 6 godziny.  
  Zawsze dostosujemy się do państwa potrzeb. Zapewniamy doskonałą kuchnie, profesjonalną obsługę.
Wszystkie dania przygotowujemy świeżo na miejscu ,całe jedzenie po bankiecie zostawiamy Państwu.
Jeżeli nasza propozycja zainteresowała Państwa prosimy o kontakt telefoniczny 576-555-803   w celu umówienia spotkania dotyczącego: pełnej prezentacji ,spisania umowy, ustalenia menu na które przyjedziemy do państwa na miejsce dzięki czemu zaoszczędzą Państwo czas .Pozdrawiam  Ariel Szczesiak